Ontsnapte papagaai Jackie herenigd met eigenaar

Zondagmorgen stond de eigenaar van papagaai Jackie vele malen te roepen! De rode vogel die naar de vrijheid was gevlogen zat op de Rhijnhauwensingel hoog in een boom. De prachtige gekleurde ara had geen zin om naar beneden te komen. Ook niet toen er met een kleine hoogwerker van een dakdekker een bakje met rijst werd voorgeschoteld. Af en toe kwam er geluid uit de één jaar oude vogel die zijn onderkomen in de Beverwaard heeft staan!

De brandweer kwam er uiteindelijk aan te pas! Zij waren uiterst behulpzaam, maar de vele takken, zat een vlotte vangpoging in de weg. Toch met een kleine waterstraal ruim naast Jackie vloog deze weg! De hoop vervloog letterlijk bij de eigenaar dat hij zijn vogel nog ooit terug zou zien?

Ara in de boom op de Weldamsingel

De brandweerlieden die nog op grote hoogte in de ladderwagen zaten zagen de vogel nog wel richting het randpark vliegen. De eigenaar ging er snel achteraan. Uiteindelijk werd deze gespot in een boom aan de Weldamsingel. De brandweer kwam hier wederom ter plaatse om Jackie hier toch nóg te vangen in een tweede poging.

Nog een klein stukje, papagaai Jackie binnen handbereik

Nu ging de eigenaar mee naar boven in het kleine bakje van de brandweerladderwagen, gewapend met een appel in zijn hand. Heel langzaam werd de papagaai benadert die gemoedelijk bleef zitten, en onder toeziend oog van bewoners die op de reddingspoging waren afgekomen, werd de papagaai uiteindelijk gevangen! Hij kon wel janken van geluk, zei hij later, want hij had zijn Jackie terug. Hij bedankte het team van brandweer van kazerne Groene Tuin. En papagaai Jackie, die gaat weer terug naar zijn verblijf! Zo te zien was hij niet erg onder de indruk van zijn ontsnapping?