Aanwezig in de Beverwaard

Stichting Kinderopvang IJsselmonde

SKOIJ

 

 

 

 

 

Stichting Kinderopvang IJsselmonde is met 15 locaties in Rotterdam-IJsselmonde en meer dan 30 jaar ervaring een betrouwbare plek waar uw kind zorgeloos kan opgroeien. Al vanaf 10 weken oud is uw kind van harte welkom op een van de drie kinderdagverblijven. Daarna, als de basisschool periode aanbreekt, bieden wij op 12 locaties buitenschoolse opvang.

Hoofdkantoor SKOIJ
Groene Tuin 289
3078 KG Rotterdam  –      tel. 010-479 06 37 –  email: info@skoij.nl

Klik hier voor Kinderopvangkaart.nl

Openbaar vervoer 

De wijk heeft een tramverbinding (lijn 23) richting Rotterdam centrum( circa 35 minuten). Aan de noordrand van de Beverwaard rijden bussen richting Kralingse Zoom, en aan zuidkant richting Zuiplein en Kralingse Zoom. Op het Keizerswaard treft u bussen aan (70 en 76) die door IJsselmonde en Lombardijen heen rijden. Belangrijkste halte is Station Lombardijen. Buslijn 48 brengt u nu nog naar de Rotterdam centrum, maar vervalt per 11 december 2011. Tramlijn 2 brengt u vanaf de halte Grote hagen verder Rotterdam Zuid in, namelijk richting Charlois. Overigens beschikt de Beverwaard sinds kort over een P+R bovenop de nieuwe tramremise van Beverwaard. Parkeer daar uw auto en reis verder met OV.

Parken 

De beverwaard heeft een aantal parken het grootste ligt langs de snelweg de A16 en is voorzien van een geluidswal. Honden kunnen daar vrijuit loslopen en er is daar geen opruimplicht voor hondenpoep. In een aantal parken heeft men een hondenuitlaatplaats aangelegd, daar moet de hond wel aan de lijn blijven en er is geen opruimplicht. Er is één afgebakend terrein voor uw hond d.m.v. een hekwerk, uitwerpselen wel opruimen a.u.b. In één van de parken geldt een alcoholverbod dit is aangeduid met borden. De kleine loopbruggetjes die aanwezig zijn in parken en die over singels zijn gelegen worden de komende jaren projectmatig vervangen i.v.m. met de slechte staat.

Scholen

In de Beverwaard vindt u 3 scholen RK de Regenboog, PC de Regenboog en de Barketijn. De laatsgenoemde heeft drie locatie’s in de wijk, de Rode Wiekel, de Willaert en de Witte Werf. Buitenschoolse opvang behoort ook tot de mogelijkheden bij Kidoozz op verschillende locatie’s.

Speeltuin “de Stormpolder”

De Stormpolder is gelegen in het park welke tegen de A16 aanligt. Een aantal jaren geleden is deze verbouwd en is er een watertuin aangelegd. Koninginnedag wordt hier ook meestal gevierd. Een stukje vederop liggen ook nog schooltuinen, die gebruikt worden door een aantal scholen.

Sportvelden en speeltuintjes

Op vele locatie’s zijn sportvelden aanwezig, meestal zijn het voetbal of basketbalvelden, deze zijn voorzien met kunstgras. Speeltuinen zijn ook aanwezig in grote en in kleine afmeting, meestal gelegen in parken of tussen de ruimtes van bebouwing. Ook beschikt de Beverwaard over een skate baan..

Wijkgebouw “de Focus”

Centraal gelegen aan de Oude Watering wordt dit door een Welzijnsorganisatie voorzien van activiteiten voor jong en oud. Dans, schilderen, knutselen, meidenclub etc.

Winkelcentrum aan de Oude watering

Het winkelcentrum is voorzien van een ruime branchering van winkels, 2 supermarkten, 3 kledingwinkels, dierenwinkel, bloemenwinkel, en islamitische  slagerij, drogisterij landelijk merk, postagentschap, toko, fastfood, chinees restaurant, textiel super, haarstudio, pizzeria.

Zorginstellingen   

“De Wetering” en “de IJsselburgh” zijn twee zorginstellingen van Humanitas die aanwezig zijn in de wijk. Hier kunt u zelfstandig wonen met aanvullende zorg en hulp. De woningen kunnen zo ingericht worden zodat ze altijd toegankelijk zijn.