Duurzaamheidswinkel opent in IJsselmonde

Nadat eerder al een pop-upstore over energiebesparing in de Donner, de Koopgoot en Ommoord werden geopend, is het nu tijd voor een nieuwe winkel: de Duurzaamheidswinkel. Wethouder Arno Bonte (duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) opende vandaag de Duurzaamheidswinkel in winkelcentrum Keizerswaard in IJsselmonde.

In de pop-upstores, die eerder in Rotterdam zijn geopend, werd vooral informatie gegeven over het thema energiebesparing. In de Duurzaamheidswinkel wordt niet alleen informatie gegeven over energiebesparing, maar ook over andere thema’s zoals circulair, groen, lucht, water, wind en zon. Ook hebben partners zoals de WoonWijzerWinkel en VVE-010 een plekje in de winkel gekregen.

Praktische tips
Er zijn in de Duurzaamheidswinkel verschillende medewerkers aanwezig om bezoekers te informeren en praktische tips mee te geven. In de winkel zijn verschillende duurzaamheidsmaatregelen terug te zien, zoals dubbel glas, isolatiemateriaal, zonnepanelen etc, zodat duurzaam voor Rotterdammers tastbaarder wordt en zij tot actie over kunnen gaan. Wethouder Bonte: “Steeds meer Rotterdammers houden zich bezig met duurzaamheid. Voor die Rotterdammers hebben we het initiatief voor de duurzaamheidswinkel genomen om ze te ondersteunen met tips en adviezen.”

Meer dan de woning
Investeren in energiezuinige maatregelen bespaart energie, leidt tot een lagere energierekening en verhoogt het comfort in huis. In de Duurzaamheidswinkel wordt ook informatie gegeven over het verduurzamen van de leefomgeving, zodat niet alleen de huizen in de gebied duurzamer worden maar de gehele leefomgeving erop vooruit gaat. “IJsselmonde is één van de wijken waar we vanuit de gemeente Rotterdam een gebiedsaanpak voor duurzaamheid maken. Dat is de reden waarom juist in deze wijk een duurzaamheidswinkel van pas komt,” aldus wethouder Bonte.

Meer informatie
De Duurzaamheidswinkel opent voor minimaal een jaar. De winkel is op van dinsdag t/m zaterdag van 9:00 uur tot 17:00 uur. Meer informatie over duurzaamheid is te vinden op: https://www.010duurzamestad.nl/.

Bron: Gemeente Rotterdam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.