Onduidelijkheid omtrent Gsm-zendmast Beverwaard.

Gsm-zendmast langs A16
Gsm-zendmast langs A16

De zendmast van de KPN aan de A16 langs de Beverwaard zijde staat, zoals het er nu uitziet, op een gebied welke voor groen bestemd is, en daar mag niet op gebouwd worden. De zendmast voor mobiele telefonie met een hoogte van 40 meter is daar gebouwd omdat deze gesitueerd stond aan de Groeninx van Zoelenlaan waar nu de nieuwbouw van de “Reigers” staat. Daar kon zij dus niet blijven staan. Uiteindelijk werd deze tijdelijk geplaatst aan de Akkeroord, en kreeg kort geleden een definitieve locatie aan de zijde van de Beverwaard.

Om de plaatsing te realiseren waren een aantal voorwaarden door de gemeente gesteld in een brief richting de aanvrager, en in eerste instantie werd er in 2012 geen bouwvergunning afgegeven, omdat de gsm-mast dus op een gebied zou komen te staan die een groen karakter heeft, en daar mag niet op gebouwd worden. Volgens een procedure zou dit verandert kunnen worden, en de bouw van de zendmast niet meer in de weg staan.

Uit de opgevraagde stukken j.l. bij de deelgemeente blijkt dat deze procedure en vergunning nog steeds niet afgerond is. Sterker nog de aanvrager moest ook nog toestemming krijgen van het waterschap Hollandse Delta. Die lieten per mail weten dat er gebouwd kan worden daar het geen effect heeft op de aanwezige waterkering.

De verandering van de bestemming is belangrijk voor belanghebbende die met de gsm-zendmast te maken krijgen, want hoewel de gsm-mast niet zichtbaar is staat deze nog geen 100 meter in een straal van de woonhuizen af. Vragen waarom de mast nu precies daar gebouwd moest worden, en of er een procedure geweest is voor omwonende is tot nu toe niet bekend. Het is onduidelijk of de Gsm-zendmast er legaal staat.